KUVAUSINFO JA UKK

Kuinka varaan kuvauksen?
Mitä varaamisen jälkeen tapahtuu?

Mieluiten otan ajanvaraukset yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta. Voit myös laittaa minulle viestiä Facebookissa tai Instagramissa. Puhelinnumeroni olen tarkoituksella jättänyt vielä pois näkyviltä, mutta annan sen asiakkailleni, kun kuvausaika on sovittu.

Odotuskuvaukselle paras ajankohta on noin kuukautta ennen laskettua aikaa, joskus rv 32-35.

Vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata hyvissä ajoin ennen pienokaisen laskettua aikaa, silloin osaan jättää kalenteriin tyhjää tilaa. Vastasyntyneet kuvataan yleensä alle kaksiviikkoisina, mutta tässä mennään äidin toipuminen ja uuteen elämäntilanteeseen totutteleminen edellä.

Valmistujais- ja rippikuvausta miettiessä on hyvä huomioida, että näille päiville saattaa joskus olla enemmänkin kysyntää. Kuvaus voidaan toteuttaa myös jonain muuna kuin varsinaisena juhlapäivänä. Miltä tuntuisi antaa kiitoskortti vieraille jo juhlapäivänä mukaan?

Varauksen jälkeen päätetään yhdessä kuvauspaikka, käydään läpi kuvaukseen liittyvät ideat, toiveet ja rekvisiitat. Ketä kuvataan? Kuvataanko studiossa vai miljöössä? Otetaanko lapsikuvauksen yhteydessä sisaruskuvaa tai perhekuvaa? Halutaanko lemmikki mukaan kuvauksiin? Laitan sinulle vinkkejä siitä, miten kuvaukseen kannattaa valmistautua.

Milloin ja miten kuvaus maksetaan?
Mitä hintaan kuuluu?
Voinko maksaa osamaksulla?

Valokuvauksen hinta määräytyy aina voimassa olevan hinnaston mukaan. Kuvaus maksetaan laskulla yhdessä (tai erillisen sopimuksen mukaan useammassa) erässä valokuvauksen jälkeen. Lopulliset kuvatiedostot toimitan vasta, kun lasku on maksettu.

Hinnastossa olen avannut paremmin, mitä tarjoamiini kuvauspaketteihin kuuluu. Kaikkiin kuvauksiin sisältyy aina niiden suunnittelu, varsinainen kuvaustilanne sekä joitain valmiita kuvia. Part of me -paketissa saat ensin nähtäväksesi salasanalla suojatun valintagallerian, josta valitset itse viimeisteltävät valokuvat. This is us -paketissa ei ole erillistä valintagalleriaa, vaan saat itsellesi kaikki kuvaajan mielestä parhaimmat otokset ja taltioidut hetket. Kuvauksesta riippumatta määrä on tällöin noin 50 kuvaa!

Ettei kuvaus jää hinnasta kiinni, voidaan jakaa maksu 2-6 kuukaudelle. Laita tästä rohkeasti viestiä jo varaushetkellä niin tehdään maksusuunnitelma.

Missä kuvataan?

Kuvauspaikka sovitaan aina yhdessä. Miljöökuvauksia voidaan toteuttaa ympäri vuoden. Löydän jatkuvasti uusia paikkoja, missä kuvata vuodenajasta riippumatta, joten ehdotan mielelläni kuvauspaikkoja, jos sinulla ei itselläsi ole tähän toiveita. Kilometrikorvaukset tulevat kuvaushinnan päälle, jos kuvauskohde on yli 15 km Rauman keskustasta.

Studiokuvat otetaan pienellä studiohuoneellani Kappelinluhdassa Mäyräpolulla. Rajallinen tila voi joskus vaikuttaa kuvauksen suunnitteluun, mutta esim. lapsikuvauksiin tila soveltuu hyvin. Tarvittaessa studiovalot kulkevat myös mukanani sinun luoksesi, jos toivot kuvausta kotonasi.

Miten kuvat toimitetaan?
Mikä on aikataulu?
Mitä jos en ole tyytyväinen kuviin?

Part of me -paketissa saat ensin nähtäväksesi salasanalla suojatun valintagallerian peruskäsitellyistä valokuvista kahden viikon sisällä kuvauksesta (yleensä jo muutamassa päivässä). Galleria on auki kuukauden ajan, jonka aikana valinnat tulee tehdä. Kun lopullisten kuvien määrä on selvillä, lähetän sähköpostiin laskun ja alan viimeistellä valittuja kuvia huolella. This is us -paketissa ei ole erillistä valintagalleriaa, vaan saat kuvauksen jälkeen sähköpostiisi laskun.

Valmiit kuvat toimitetaan 1-3 viikon kuluessa valinnasta. Edellyttäen, että lähettämäni lasku on maksettu. Osamaksulla maksettaessa ajatuksena on, että puolet (50%) loppusummasta on maksettu kuvien toimitukseen mennessä. Saat viimeistellyt kuvat nettigalleriaan ladattavaksi, ja mahdolliset kuvatulosteet toimitan Rauman seudulla suoraan postilaatikkoosi. Kuvat säilyvät nettigalleriassa ladattavissa ja katseltavissa vähintään 3 kuukautta toimituksen jälkeen. Lupaan huolehtia kuvien huolellisesta varmuuskopioinnista seuraavat 6kk kuvaustapahtuman jälkeen.

Asiakastyytyväisyys on minulle tärkeää. Jos et ole tyytyväinen kuvien käsittelytyyliin, tee minulle huomautus 7vrk sisällä kuvien toimituksesta. Korjauskierros kuuluu hintaan.

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Saat julkaista kuvia esim. some-kanavillasi, teettää paperikuvia ja muita fyysisiä tuotteita toimitetuista, viimeistellyistä kuvista rajattomasti omaan käyttöösi. Toimitettuja kuvia ei saa muokata uudelleen. Valintagallerian kuvia ei saa käyttää, eikä niistä saa ottaa kuvakaappauksia. Kuvien raakatiedostoja en luovuta koskaan.

Toivon, että kuvaaja mainitaan kuvien julkisen käytön yhteydessä.
Instagramissa voit tägätä minut kuvaan: @roosasunila

Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaikki kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, ja saan käyttää kuvia portfoliossa, kotisivuilla sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa sekä kilpailuissa ilman erillistä lupaa. Huomioithan, että toiveestasi kuvia ei käytetä em. tarkoituksiin! 🙂

A WordPress.com Website.